linkek

hasznos linkek

MKE Vándorgyűlések

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének kiemelt rendezvénye a változatos helyszíneken évről-évre megrendezésre kerülő Vándorgyűlés, amelynek főbb programjai (plenáris ülések, szekcióülések, kulturális programok, szabadidős programok stb.) mindig egy központi téma köré szerveződnek. Az idei évi esemény központi gondolata a fenntarthatóság, felelősség és szemléletformálás lesznek. A korábbi Vándorgyűlésekről és az Egyesületről az alábbi linken keresztül tájékozódhat:

53. Vándorgyűlés szervezői

További hasznos információk

Kaposvár Megyei Jogú Város honlapja

Kaposvár Megyei Jogú Város honlapja

53. Vándorgyűlés lebonyolításában alkalmazott eszközök

53. Vándorgyűlés informatikai használatának útmutatói és adatkezelési tájékoztató

  •  1. Résztvevők részére:

Microsoft TEAMS előadóknak

  • 2. Előadók részére:

Microsoft TEAMS résztvevőknek

Adatkezelési tájékoztató

Országos Széchényi Könyvtár (OSZK)

Az 52. Vándorgyűlés 2021. július 8-9. között az Országos Széchényi Könyvtárba költözik. Ha bővebben szeretne olvasni az OSZK törzsgyűjteményeivel és különgyűjteményeivel kapcsolatban, akkor az alábbi linkekre kattintva megteheti:

Az Országos Széchényi Könyvtár igyekszik gyűjteményét az érdeklődők számára folyamatosan bővülő adatbázisok formájában elérhetővé tenni. A tartalomszolgáltatásokból mindenképp érdemes kiemelni a mintegy hatszázezer digitalizált fényképet tartalmazó Fotótér szolgáltatást, a hazai és külföldi térképeket bemutató Földabroszt, valamint a Színháztörténeti és Zeneműtár egy-egy hanganyagának meghallgatását szolgáló Hangtárt.
A különböző adatbázisokról bővebben az alábbi linkeken talál információt: